Jak ugotować mrożoną fasolkę?

Jak ugotować mrożoną fasolkę? Zapewne nie raz każdy z Nas zadał sobie pytanie jak ugotować coś mrożonego. Może wydawać się to proste, ale dla kogoś kto to już choć raz ugotwał mrożone warzywo, tak więc ten wpis jest dla kogoś kto jeszcze tego nie robił.

Jak ugotować mrożoną fasolkę?

Do ugotowania mrożonej fasolki lub jakiegokolwiek innego mrożonego warzywa będzie nam potrzebny garnek, woda i sól.

Tak więc gotujemy lekko osoloną wodę i gdy będzie ona wrzeć wyciągamy z zamrażalnika mrożoną fasolkę lub inne mrożone warzywo i wrzucamy do wrzątku.

Zazwyczaj mrożone warzywo gotuje się około 10 minut, ale najlepszym wyznacznikiem jest miękkość warzywa, tak więc należy widelcem sprawdzić czy warzywo jest miękkie czy też nie. Można także odkroić kawałek warzywa i zjeść – to też dobry sposób na sprawdzenie gotowości warzywa.

Po ugotowaniu warzywa można cedzakiem wyciągnąć z wody.

Ugotowane w ten sposób warzywa można podawać z masłem lub oblane odrobiną oliwy.

Smacznego!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Dodaj komentarz